SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

zawartość cholesterolu w żywności

  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    Temat
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] włosów, zapobiega siwieniu włosów oraz łysieniu. Biotyna jest bardzo odporna na ogrzewanie oraz na działanie kwasów i zasad, stąd obróbka kulinarna ma nieznaczny wpływ na zawartość tej witaminy. Związki utleniające inaktywują biotynę. Niedobór Niedobór witaminy H może powodować: bóle mięśniowe, osłabienie i apatia. łysienie łuszczycowe [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-03-02 10:17:32 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Absolute Nutrition - Thermo Cuts Liquid

    Temat
    Absolute Nutrition

    http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Thermo_Cuts_Liquid_i28804_d380x380.jpg Opis - Zapobiega katabolizmu - Zmniejsza zmęczenie - Poprawia pamięć i rozumowanie - Poprawia zdolność koncentracji Thermo Cuts Liquid - produkt w postaci płynnej gotowe od razu do spożycia na bazie tauryny i kofeiny. Tauryna ma ogromny potencjał, ponieważ odtruwając [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 5729 Data: 2013-06-17 12:48:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cała prawda o jajku.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] w jajach cholesterol nie stanowi większego zagrożenia chorobami układu krążenia i nie przyczynia się do arteriosklerozy u osób z normalną funkcją metaboliczną. Wysoka zawartość cholesterolu w żółtku ulegała zmniejszaniu poprzez pracę hodowlaną, w wyniku której udało się ją obniżyć z 270 mg (w latach 70.) do 210 mg w jednym jaju (obecnie). [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2843 Data: 2006-07-04 17:58:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jajko -Wszystko co chcielibyście wiedzieć

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] w jajach cholesterol nie stanowi większego zagrożenia chorobami układu krążenia i nie przyczynia się do arteriosklerozy u osób z normalną funkcją metaboliczną. Wysoka zawartość cholesterolu w żółtku ulegała zmniejszaniu poprzez pracę hodowlaną, w wyniku której udało się ją obniżyć z 270 mg (w latach 70.) do 210 mg w jednym jaju (obecnie). [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 5965 Data: 2005-04-30 12:08:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jajko

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] w jajach cholesterol nie stanowi większego zagrożenia chorobami układu krążenia i nie przyczynia się do arteriosklerozy u osób z normalną funkcją metaboliczną. Wysoka zawartość cholesterolu w żółtku ulegała zmniejszaniu poprzez pracę hodowlaną, w wyniku której udało się ją obniżyć z 270 mg (w latach 70.) do 210 mg w jednym jaju (obecnie). [...]

    Odpowiedzi: 45 Ilość wyświetleń: 17810 Data: 2003-01-08 23:27:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [art] Najlepsze, bo Nasze ;)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] kiedy poglądy na to to co wolno spożywać, a czego się wystrzegać zmieniają się z dnia na dzień. Przykładem niech będą jaja, których spożywanie ograniczano ze względu na zawartość cholesterolu w żółtkach. Minął jakiś czas i okazało się, że i tak 3/4 cholesterolu produkuje wątroba, a ilość zawarta w żółtkach i tak nie robi większej różnicy. [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2706 Data: 2008-08-27 00:37:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tłuszcz - podstawowe informacje

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] oprócz tłuszczów jadalnych (masło, smalec, słonina) są mięso i wędliny, ryby, jaja oraz produkty mleczne. W mięsie, zależnie od gatunku zwierzęcia i części tuszy, zawartość tłuszczu może się wahać od 3- 55% , podobnie w wędlinach. Ryby zawierają około 0,1-13% tłuszczu, mleko pełne 3-3,5%, sery twarogowe 1-9%, sery podpuszczkowe [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 5729 Data: 2005-10-19 09:08:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jajka - wiadomości ogólne, badania, cholesterol.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam. Jako że ostatnio na forum byłem uczestnikiem kilku dyskusji na temat jaj kurzych, a przede wszystkim wpływu żółtek na poziom cholesterolu we krwi pozwoliłem sobie zamieścić lekko zmodyfikowaną wersję mojej prezentacji, którą robiłem na zaliczenie pierwszego semestru z żywienia człowieka. Na początek kilka wiadomości ogólnych o jajkach, [...]

    Odpowiedzi: 44 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-06 14:47:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] - wapnia. Jajka to produkt bardzo wartościowy, naturalny i sycący, zjadam ich dziennie 2-3 szt. A cholesterol?... Wiele ludzi boi się jajek ze względu właśnie na wysoką zawartość cholesterolu. Przed dietą zrobiłem sobie badania krwi. Po trzech miesiącach jedzenia 3 jajek dziennie ponowiłem badania. Mój cholesterol był o wiele niższy. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2370 Data: 2014-02-01 13:17:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tluszcze : Rola i znaczenie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] znajduje się w tkance nerwowej, a z pozostałej części około 5% w osoczu. W osoczu krwi cholesterol występuje jako składnik lipoprotein. Pomimo ogólnie przyjętego poglądu, że zawartość cholesterolu w surowicy krwi zwiększa się wraz z wiekiem badania dowiodły, że zależy to od warunków bytowych człowieka, a zwłaszcza od jego sposobu żywienia. [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-28 15:39:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] powodu problemów z ciśnieniem, słyszy również, że warto wprowadzić więcej warzyw do diety. Warzywa są bogate w błonnik, co jest dużym plusem, ale większe znaczenie ma tutaj zawartość minerałów. Warto wybierać te, które są bogate w potas, np. ziemniaki, buraki, bakłażan, szpinak. Dobrym źródłem są także banany, suszone morele, orzechy i produkty [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3646 Data: 2021-11-10 10:24:49
  • Spirulina to cyjanobakterie o charakterystycznej niebiesko-zielonej barwie i kształcie spirali. Jak można łatwo się domyślić, temu zawdzięczają swoją nazwę. Spirulina, należy do najstarszych form życia występujących na Ziemi. Szacuje się, że spirulina rośnie na Ziemi około 3,5 miliarda lat. Wśród postulowanych najważniejszych zastosowań spiruliny [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2231 Data: 2021-02-15 18:16:31
  • Fasola jest popularnym produktem bogatym w białko, który często się pojawia na talerzach wegetarian. Nie ulega też żadnej wątpliwości, że poza białkiem fasola jest bogata w wiele składników odżywczych, a do tego jest niedroga. Jest też źródłem węglowodanów. Podsumowanie Jeżeli nie jesz fasoli czy innych strączków, to namawiamy Cię, by włączyć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1539 Data: 2019-07-08 09:25:03
  • Wiele badań wskazuje, iż owoce mają znaczenie dla osób odchudzających się. Naukowcy sądzą, iż owoce przez zawartość błonnika, niską gęstość energetyczną, wpływ na zmniejszenie podaży energii, wydłużenie okresu sytości, wpływ na mikroflorę jelit, zawartość niezbędnych składników odżywczych lub inne nieznane mechanizmy, mogą mieć wpływ na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5969 Data: 2018-10-30 09:41:06
  • Które orzechy są najzdrowsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Masz swoje ulubione orzechy? Bez względu na to, które orzechy lubisz najbardziej, mają one wiele cennych składników odżywczych w przeciwieństwie do innych przekąsek, takich jak frytki, chipsy, precelki etc. Osoby jedzące orzechy otrzymują wiele korzyści zdrowotnych. Na przykład, regularne spożywanie orzechów wiąże się z mniejszym ryzykiem chorób [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3879 Data: 2019-01-28 09:29:08
  • [...] się znajdują. Jogurt jest zdrową opcją, ale margaryna i wiele płatków śniadaniowych zawierających sterole roślinne, już nie. Nawet sok pomarańczowy ze względu na wysoką zawartość cukru nie będzie zbyt dobrym wyborem, jeśli masz cukrzycę lub stan przedcukrzycowy. Czy należy spożywać żywność wzbogaconą sterolami roślinnymi? Jeśli masz wysoki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 990 Data: 2021-11-09 12:33:18
  • Dieta hCG - hit czy kit?

    Artykuł
    Badania naukowe

    [...] niebezpiecznie zmiany w sercu w pierwszym tygodniu stosowania diety niskokalorycznej. Okazało się, że po tym jednym tygodniu stosowania diety VLCD (600-800 kcal dziennie) zawartość tłuszczu w sercu zwiększyła się o 44%! Spowodowało to zaburzenie podstawowej funkcji serca, czyli utrzymania przepływu krwi w ustroju. Po 8 tygodniach zawartość [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4194 Data: 2018-12-26 14:42:30
  • Dieta ketogeniczna to dieta o bardzo niskiej zawartości węglowodanów i dużej ilości tłuszczu, która została opracowana, aby pomóc dzieciom i dorosłym cierpiącym na napady padaczkowe. Obecnie pomaga ludziom osiągnąć szereg celów zdrowotnych, w tym utratę masy ciała. W diecie tej około 5 do 10 procent dziennego spożycia kalorii pochodzi z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7740 Data: 2021-05-31 11:13:30
  • [...] warunki do wzrostu i są bogate w witaminy oraz minerały. Sam proces konserwowania i zamrażania nie wpływa znacząco na utratę wartości odżywczych. Ciekawostką jest fakt, że zawartość witamin w warzywach mrożonych może być większa niż w tym samym, ale świeżym produkcie przechowywanym w domu przez kilka dni. Kontrowersyjne są za to puszki (choć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15260 Data: 2018-01-11 10:27:19
  • [...] dużą ilość wody, więc świetnie nawadnia organizm.   Grejpfrut Grejpfrut to kolejny idealny wybór dla wegan, którzy szukają prebiotycznych pokarmów wśród owoców. Ma wysoką zawartość błonnika oraz witaminy A i C.   Ziarna zbóż o wysokiej zawartości prebiotyków Otręby Otręby zawierają błonnik, który odżywia pożyteczne bakterie jelitowe. Sprzyjają [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1338 Data: 2021-09-13 11:18:52